BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2009. június 6., szombat

Padlizsánosdi

Pretini nézte ki a Lidl-ben.....szekált, hogy próbáljuk ki,én meg ugye semmi jónak nem vagyok az elrontója, főleg, ha zöldség.....derekasan bevallom,még sosem volt szerencsém hozzá, így élőben (egy egész raklapnyiravalószor mondattam ki a töpszli ovisokkal a nevét, csak úgy zsizsegtünk...elmagyaráztam nekik, hogy szép lila, és egészséges étel készíthető belőle).....ma reggel ott álltunk....én a hűtő előtt, ő meg lilásan fénylett a kezemben,forgattam, szagolgattam, és azon gondolkoztam, mihez kezdjek vele.......aztán meggúgliztam......és milyen jó, hogy így tettem!!!!Kiderült, hogy tilos fém késsel megpucolni (kivéve, ha az a bizonyos szerszám minőségi darab...öööh, olyan meg nekem itt nincs...meg mittudomén, mitől számít minőségi cuccnak egy kés),csak műanyaggal, vagy faszerszámmal szabad az áldozatnak nekiesni, különben megkeseredik.......a szekrényben feltúrtam a műanyag utieszközök részlegét, de sajna, kés az nem volt......elszontyolodásomban megszánt a nagy Malév-istenség,meg tegyük hozzá az 1/4-ednyi sváb jó-lesz-ez-még-valamire vérem is kellett hozzá, mert még i.e valamikor 5000 tájékán a gyerkőcök valakitől kaptak egy repülőgépes csomagot....bőszen feltéptem...és ratatatattttataaaaam a szétnyíló szalvétában ott volt a kiskanál, villa, szavidejét korlátlan ideig megörző só, cukor, és frissítő kendő (az minek?) társaságában....igeeeen, megtaláltam a szerszámot!!!!!Jó kis minőségi cucc, mert csak úgy vitte a padlizsánomat......aztán találtam egy receptet itt, a végeredmény is jól sikerült, sáskabanda hamar felette.....az sem mellékes, hogy egészséges kaja:)))

4 megjegyzés:

Béb írta...

Erről mindig a Zember jut eszembe. Egyszer nagyon jót röhögtünk szegényen!
- Mert ti nők! Jöttök a hülye színekkel: mályva, meg barack, meg a padlizsán-zöld.
- Padlizsán-zöld??? - kérdeztünk vissza kórusban.
- Miért, a padlizsán nem egy zöldség?
És akkor már feküdtünk a röhögéstől.
Azóta akárhányszor a boltban padlizsánra bukkanunk a Zemberrel, megmutatom neki: látod Api, padlizsán-zöld! :-P

Névtelen írta...

Én nem szeretem a padlizsánt. Nem is szoktunk venni. Viszont ahogy a vegafutárék készítik a ragukat, amiben padlizsán is van, na az ízlik.

Lazac írta...

Imádom a padlizsánt...minden formában. Rántva, grillezve fokhagymás joghurttal leöntve, padlizsámkrémnek, kakukkfűvel összesütve rizstésztán....nyammi.
Mindig rozsdamentes késsel hámozom, kutya baja nem lesz neki :) Sohasem sózom és nem csurgatom le a keserű levét, mert sztem olyan nincs neki és kész:)

Vakkantó írta...

Béb....ez nagyoooooooon jóóó:-DDDDD

Boci..nyah, olyat még nem is ettem....kipróbálom

vizicsibe....hiszek Neked:-)))